NASZA OFERTA
- Sprzedaż hurtowa i detaliczna (w dowolnych ilościach) 1. Olej sojowy - jadalny (do pasz lub dalszej obróbki).
- Usługi w zakresie: 1. Suszenie i czyszczenie zbóż w tym kukurydzy.
- Skup: - rzepaku
2. Makuch sojowy - wysokobiałkowy komponent do pasz dla zwierząt.
3. Soja ekstrudowana - wysokobiałkowy i wysokoenergetyczny komponent do pasz.
2. Tłoczenie oleju z nasion powierzonych powyżej 100 ton (rzepak, słonecznik, len).
- kukurydzy

Surowiec wyprodukowany z ziaren soi niemodyfikowanych genetycznie. Pozyskiwany jest na drodze procesu tłoczenia ziaren soi. Jest doskonałym dodatkiem paszowym, stanowi cenne źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych.

Białkowy produkt powstający w wyniku tłoczenia ziarna soi.
Zawiera dużą ilość aminokwasów siarkowych, jest cennym źródłem białka i tłuszczu. Posiada bardzo wysoką wartość energetyczną i jest doskonałą paszą dla wszystkich gatunków zwierząt.
Wyniki badania chemicznego w suchej masie - makuch sojowy produkcji STW sp. z o.o.
LP | Parametr badany | Wynik |
---|---|---|
1 | Popiół | 5,80% |
2 | Białko surowe | 45,44% |
3 | Włókno surowe | 6,73% |
4 | Tłuszcz surowy | 5,63% |
Soja Ekstrudowana
Ekstruzja – proces cieplny – w następstwie poddania surowca działaniu bardzo wysokiego ciśnienia następuje gwałtowne ogrzanie do temperatury 120-130 C. W wyniku takiego działania następuje rozerwanie komórek włókna, żelatynizacja i dekstrynizacja skrobi oraz co najważniejsze dezaktywacja czynników antyżywieniowych: np. inhibitorów trypsyny, mikroflory i szkodliwych enzymów, redukcja poziomu glukozynolanów, a także następuje sterylizacja produktu. W wyniku ekstruzji zwiększa się strawność białka, skrobi, włókna i oleju zawartego w produkcie, co podnosi wartość energetyczną ekstrudowanych materiałów. Stabilność tłuszczów zawartych w produkcie ulega poprawie – ponieważ powodujące jełczenie enzymy, takie jak: lipaza ulegają denaturacji natomiast lecytyna i tokoferole pozostają w pełni aktywne.
KONTAKT


Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
ul. Repkowska 53
08-300 Sokołów Podlaski
E-mail: stw@sojaolej.pl
Fax: 25 781 62 39
Tel: 25 781 60 28
CHARAKTERYSTYKA
Makuch sojowyBiałkowy produkt powstający w wyniku tłoczenia ziarna soi.
Zawiera dużą ilość aminokwasów siarkowych, jest cennym źródłem białka i tłuszczu.
Posiada bardzo wysoką wartość energetyczną i jest doskonałą paszą dla wszystkich gatunków zwierząt.
CZYTAJ WIĘCEJ